KLIK

Friday, June 14, 2013

interview at Sapura Kencara Allied Marine & Equipment

Add caption
bila tengok pucher je mesti aku teringat pengalaman attend interview kat 
Sapura Kencana Allied Marine & Equipment last 2 weeks.
Position yang cik min applied tu Technical Report Writer.
Company ni tak jauh pun dari company yang cik min kerje sekarang. 
Hari-hari lalu pergi balik kerja.

ok sambung cerita 

mula-mula sampai tunggu dulu kat sofa. 
Belek-belek magazine dan pamphlet about this company. 
Actually cik min pun masih blur lagi about this company. 
yang cikmin tahu.. kalau Sapura Kencana ni oil and gas industri..
hakhak.. 
lari bidang betul. Dari biomedical engineering terjah ke oil and gas. 


mula-mula masuk terus dia tunjuk satu pucher kat atas meja. 
then i need to write all i want to write about this punchure. 
He give me 20 minutes.
then settle bab writing tuh, masuk lagi sorang interviewer perempuan. 
So bersoal jawab la cik min dengan dua orang interviewer tuh. 
Actually not in a ready mood because at the morning cikmin 
already attend interview kat Technology Park Malaysia, Bukit Jalil. 

3 comments:

  1. Tak pernah ada pengalaman gi interview utk jawatan writer.. Macam ni pulak ye gayanya.. Kalau Mieza tak taula boleh menulis ke tak klu tetiba dibagi subjek macam tu.. Dah lama tak jawab soalan esei utk exam.. Hehehehe.. So, apa resultnya? Diterima ke tak? =)

    ReplyDelete
  2. hihi.. belasah je la kan,.. interview sana sini.. yg penting kita pergi interview tu.. dapat tak dapat lain cerita.. ;D

    ReplyDelete
  3. Jom Join! 28 hadiah menarik! Top refferal akan mndapat Rantai Moustache dan HADIAH PILIHAN SENDIRI! Let's Join! :D http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html

    ReplyDelete