KLIK

Tuesday, July 24, 2012

JEnayah Lagi.. kaum HAWA.. hati-hati


Selalu kita dengar pasal rompakan atau kes rogol dekat car park pasaraya kan. Sampaikan ada permohonan untuk buat car park khas untuk wanita yang datang shopping tanpa di temani lelaki dewasa. Sekarang ni perompak atau penjenayah semakin berani masuk ke rumah pulak. Tadi terbaca post kat fb pasal kawan aku. She is a victim. Masa tuh dia tinggal sorang-sorang kat rumah. Hubby dia kerja. Dia dok dalam bilik then ada seorang lelaki India masuk lalu melalui pintu belakang rumah then pegang bahu kawan aku ni. Nasib baik la dia dapat tolak dan menjerit. Dia  berjaya membukan pintu hadapan rumah untuk meminta tolong dari jiran. Suspek tu pulak keluar rumah dengan meninggalkan sepasang kasut. Menggelabah lah tuh. 

ni report dia



Takot kan… dalam rumah sendiri tuh. Selalu kita dengar kalau jenis penjenayah masuk rumah ni sebab kes pukau. Macam dia tau-tau je laki kawan aku ni kerja malam. And now she’s mentally trauma lagi. Yelah kalau jadi kat kita pun mesti trauma jugak. So beware la kaum Hawa. Jangan ingat kat luar je kena hati-hati..dalam rumah pun kena make sure pintu di kunci and safety tambah-tambah ketika dok sorang-sorang.  

6 comments:

  1. takutnye.. la eyqa tipa3 ary duk sorg2 kat umah

    ReplyDelete
    Replies
    1. beware.. make sure pintu lock.. hati-hati..

      Delete
  2. ada jiran belakang rumah pun kena camtu last week tak silap, bulan puasa ni. org jahat tu masuk time tengah terawih... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak pon selalu pesan kalo org bg salam jangan cpat2 bukak pintu...

      Delete
  3. takutnye . . dah la selalu tinggal sorang . .

    ReplyDelete